Kék hírek

2020.10.31. 14:00

Éjjel-nappal ittas vezetőket találtak a megyei rendőrök

Pénteken a megye rendőrei három személyt fogtak el az ellenük érvényben lévő körözés alapján, továbbá három ittas járművezetővel szemben intézkedtek – tudtuk meg a megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletétől.

police.hu

Még mindig sokan ülnek a volán mögé ittasan, de balesetet kevesebben okoztak

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén pénteken személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset nem jutott a rendőrség tudomására.

Egy személygépkocsival közlekedő jászdózsai lakost ellenőriztek a rendőrök Szolnok belterületén 2020. október 31-én 1 óra 10 perc körül. A sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, ezért az egyenruhások a helyszínen elvették a jogsértő vezetői engedélyét, majd előállították a 24 éves férfit a Szolnoki Rendőrkapitányságra.

Ugyancsak ittasan ült volán mögé az a helyi lakos, akit a rendőrök Szolnokon, a Holt-Tiszapart úton ellenőriztek 2020. október 30-án 15 óra 42 perc körül. A járőrök a helyszínen elvették a jogsértő vezetői engedélyét, és előállították a 73 éves férfit a Szolnoki Rendőrkapitányságra.

A rendőrség nem győzi elégszer hangsúlyozni, hogy hazánkban zéró tolerancia van érvényben, mely a szeszes ital fogyasztásának teljes tilalmát jelenti. Aki ittasan vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, hiszen felelőtlen magatartásával nemcsak önmagát, hanem a közlekedés más résztvevőit is veszélyezteti. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság ismételten kéri a gépjárművezetőket, amennyiben alkoholt ittak, ne üljenek volán mögé!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában