Bűntett

2020.10.12. 19:00

Őrizetlenül hagyott táskából lopott pénzt egy abádszalóki férfi

A Karcagi Járási Ügyészség vádat emelt lopás bűntette miatt egy abádszalóki férfival szemben – tájékoztatta hírportálunkat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség.

Forrás: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség

A vád szerint 2020. június 6-án a vádlott Berekfürdőn, a strandon tartózkodott, amikor a strandon lévő büfénél észrevette, hogy a sértett őrizetlenül hagyta táskáját.

A táskából a férfi ellopta a sértett pénztárcáját a benne lévő igazolványokkal, bankkártyával 46.000 Ft-tal és 272 euróval együtt. Az elkövető a pénzt kivette, a többi elvitt tárgyat egy szennyvízvezeték csőbe rejtette a strand területén, melyet a strand dolgozói megtaláltak és visszaadták a sértettnek. Az ellopott pénz túlnyomó többségét a rendőrség lefoglalta, így az okozott kár nagy része megtérült.

Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével szabjon ki szabadságvesztés büntetést, melynek végrehajtását próbaidőre függessze fel.

Az ügyben elsőfokon a Karcagi Járásbíróság fog döntést hozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában