Bűntett

2020.11.27. 13:13

Betörés: játékkonzolt és okostelevíziót is lopott két cibaki férfi

Két cibakházi férfi előbb betört egy házba, majd onnan többek között eltulajdonítottak egy okoselevíziót és egy játékkonzolt is.

Forrás: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség

A Kunszentmártoni Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be egy 29 és egy 22 éves cibakházi férfi ellen dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt – tájékoztatta hírportálunkat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint a két férfi 2020. május végén Tiszaföldváron észrevette, hogy az egyik ingatlanban nem tartózkodik senki, ezért elhatározták, hogy bemennek. Ennek érdekében a bejárati ajtó melletti bukóablakot benyomták, és bemásztak a lakóházba. A vádlottak a házban kutatást végeztek és eltulajdonítottak egy okostelevíziót, egy játékkonzolt két kontrollerrel, valamint a konzolhoz tartozó játékszoftvereket.

A terheltek a cselekményüket összesen mintegy 150.000.- forint értékre követték el. A vádlottak a televíziót és a játékkonzolt értékesítették, azonban a rendőrség sikeresen felderítette a bűncselekményét, és a lopott tárgyakat lefoglalta, majd kiadta a sértettnek. A többi értéket a vádlottak önként visszaszolgáltatták.

Az ügyészség a fiatalabb, különös visszaeső vádlottal szemben 1 év 10 hó börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre és 2 év közügyektől eltiltásra, az idősebb vádlottal szemben 40 nap elzárásra tett indítványt, amennyiben az előkészítő ülésen beismerő vallomást tesznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában