vádemelés

2020.11.22. 11:30

Temetőben verte össze nőismerősét egy kunhegyesi férfi

A Karcagi Járási Ügyészség vádat emelt súlyos testi sértés bűntette miatt egy 28 éves kunhegyesi férfivel szemben.

A vád szerint a férfi 2020. február 1-én az esti órákban megtudta, hogy nőismerőse (a sértett) egy másik férfi kíséretében ment ki a kunhegyesi református temetőbe, meglátogatni elhunyt testvére sírját – tudtuk meg a megyei főügyészség sajtószóvivőjétől.

A férfi azonnal kiment a temetőkertbe, és a sértett testvérének sírjához sietett. Amikor odaért és meglátta, hogy a sértett valóban egy másik férfi társaságában álldogál a sírhely mellet, rákiáltott: „Nem szégyenled magad!”. Ezzel egy időben ököllel arcon vágta a sértett mellett álló férfit, aki az ütés erejétől megszédült és átbukott a sír melletti vaskorláton.

A vádlott ekkor a sértett felé fordult és ököllel többször az arcába csapott. A nő az arcát ért ütésektől földre rogyott, a férfi azonban nem hagyott fel a bántalmazásával, fejbe rúgta a földön fekvő sértettet. A sértettnek az ökölcsapások és a fejére mért rúgás következtében a szemén, orrán, száján számos bevérzéssel, zúzódással járó könnyű, valamint arccsontjának darabos törésével járó súlyos sérülései keletkeztek.

A járási ügyészség a vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására és arra tett indítványt, hogy a bíróság határozott időre tiltsa el a közügyek gyakorlásától. Az ügyben első fokon a Karcagi Járásbíróság fog döntést hozni. A sértett nőt kísérő férfinak az őt ért támadás következtében nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérülése keletkezett. A férfi a sérelmére elkövetett könnyű testi sértés vétsége miatt nem kérte a vádlott megbüntetését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában