vádemelés

2020.12.16. 15:42

Kamu telefonlopással akart pénzhez jutni egy jászberényi férfi

A Jászberényi Járási Ügyészség vádat emelt egy jászberényi fiatalemberrel szemben hatóság félrevezetésének vétsége és csalási kísérlet miatt.

A vádirat szerint a férfinak volt egy 180 000 forint értékű telefonja, melyet 2018. augusztusában értékesített. A vádlott ennek ellenére 2018. október 9-én valótlan bejelentést tett a Jászberényi Rendőrkapitányságon, hogy előző nap a Budapestről induló gyorsvonaton a telefonját ismeretlen személy ellopta – tudtuk meg a megyei főügyészség sajtószóvivőjétől.

A BRFK II. Kerületi Rendőrkapitányság az ügyben lopás vétsége miatt nyomozást rendelt el. A bejelentéssel egyidejűleg a telefont biztosító cégnél a vádlott kárigényt jelentett be azzal, hogy ellopták a telefonját, azért, hogy a biztosítót tévedésbe ejtve pénzhez jusson. A biztosító végül a kárigényt elutasította, mert ellentmondásosnak ítélte a bejelentő vallomását a telefon eltűnésével kapcsolatban, így a vádlott a biztosító felé kárt nem okozott.

A nyomozó hatóság a lopás miatt indult nyomozást bűncselekmény hiányában megszüntette. A vádlottal szemben az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság tárgyalás mellőzésével állapítsa meg a vádlott bűnösségét és szabjon ki vele szemben pénzbüntetést. Az ügyben első fokon a Jászberényi Járásbíróság fog bírói döntést hozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában