Frissítve

2021.01.29. 12:32

Kokainnal üzletelt egy jászapáti férfi

Egy jászapáti férfi 2021. január 26-áig ismeretlen forrásból szerzett kábítószert értékesített Jászapátin található házában a jelentkező vevőknek.

Szoljon.hu

Forrás: police.hu

FRISS – 14:05:

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség indítványt tett a 43 éves férfi letartóztatására kábítószer-kereskedelem bűntette miatt – tájékoztatta hírportálunkat a megyei főügyészség.

Az ügyészség azért indítványozta a gyanúsított letartóztatását, mert fennáll annak a veszélye, hogy szabadlábon hagyása esetén elrejtőzne a hatóságok elől, illetőleg megnehezítené a bizonyítást, továbbá újabb hasonló bűncselekményt követne el.

A nyomozási bíró január 29-én az ügyészi indítvánnyal egyezően elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A végzés nem végleges.

A gyanúsított és védője által bejelentett fellebbezés folytán a kényszerintézkedésről a Szolnoki Törvényszék, mint másodfokú bíróság hoz végleges döntést.

Korábban írtuk:

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság eljárást indított kábítószer-kereskedelem bűntette miatt egy jászapáti lakos ellen, aki a megalapozott gyanú szerint kábítószergyanús anyagot szerzett be anyagi haszonszerzés céljából.

Az adatszerző tevékenységet követően a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Rendészeti Igazgatóság Mélységi- és Közterületi Támogató Osztály munkatársai a lakcímén fogták el a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 43 éves férfit – tájékoztatott a megyei rendőr-főkapitányság.

A lakóingatlanban tartott kutatás során kábítószer gyanúját keltő anyagok terjesztésével összefüggésbe hozható tárgyak, készpénz, ékszerek és gépkocsi került lefoglalásra.

Gyanú merült fel továbbá arra is, hogy a jogsértő az elfogását megelőzően a birtokában lévő terhelő bizonyítékot megkísérelte elrejteni, ezért átvizsgálásra kerültek a szomszédos ingatlanok udvarai is, melynek során fóliával körbetekert műanyag dobozban kábítószer gyanúját keltő fehér port foglaltak le a rendőrök.

Az igazságügyi vegyész szakértő megállapította, hogy a lefoglalt anyag kokaint tartalmaz, ami kábítószernek minősül. A nyomozók a férfit gyanúsítottként kihallgatták, őrizetbe vették és az illetékes bíróság elrendelte letartóztatását.

Fotó: police.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában