garázdaság és testi sértés

2021.01.15. 13:48

Tégladarabbal dobtak arcba egy tiszafüredi férfit

Kisebb vitának indult, végül a rendőrök vetettek véget annak a veszekedésnek, mely során egy férfit arcon dobtak egy tégladarabbal Tiszafüreden.

Szoljon.hu

Forrás: Police.hu

A Tiszafüredi Járási Ügyészség indítványt tett egy 36 éves tiszafüredi férfi letartóztatására csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és más bűncselekmények miatt.

Az ügyészség indítványa szerint a férfi január 12-én a kora esti órákban, Tiszafüreden, több társával (közel 20 fővel) a sértett férfi által lakott kertes családi ház elé vonult és az utcán hangoskodva, trágár szidalmak kíséretében, verekedésre hívta fel a sértettet és a házban, illetve az udvaron tartózkodó családtagjait – tájékoztatott Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség.

A kölcsönös szóváltás, egyre hevesebbé váló vita során a gyanúsított felvett az utcáról egy tégladarabot, majd nekifeszülve benyomta a ház nagykapuját és belépett az udvarra. Ezt követően a férfi kihátrált az udvarból, de a kezében tartott téglát a sértett arcához vágta.

Fotó: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség

A sértettnek az őt ért támadás következtében nyolc napon túl gyógyuló, darabos orrcsonttöréssel járó, súlyos sérülése keletkezett. Eközben a gyanúsított társaságában tartózkodó személyek egyike gázpisztollyal többször a levegőbe lőtt, míg társai folyamatosan fenyegették a sértettet és családtagjait, téglákat hajigáltak az udvarukra. A rendzavarásnak a helyszínre érkező rendőrök vetettek véget.

Az ügyészség indítványozta a gyanúsított letartóztatását, mert álláspontja szerint fennáll a veszélye annak, hogy az elkövető szabadlábon hagyása esetén elrejtőzne a hatóság elől, valamint megnehezítené a bizonyítást.

A bíró január 15-én, az ügyészi indítványtól eltérően, a gyanúsítottat bűnügyi felügyelet alá helyezte. A végzés nem végleges, az ügyész változatlan indokok alapján bejelentett fellebbezése folytán a Szolnoki Törvényszék, mint másodfokú bíróság hoz majd döntést a kényszerintézkedésről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában