vádemelés

2021.02.24. 16:23

Elfajult egy veszekedés Öcsödön

Megöléssel és házuk felgyújtásával fenyegették szomszédaikat.

Szoljon.hu

Forrás: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség

A Kunszentmártoni Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be három öcsödi férfi ellen csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és más bűncselekmények miatt – tájékoztatta hírportálunkat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség.

A vádlottak közül a két idősebb férfi testvérek, míg harmadik társuk, a 20 éves vádlott a legidősebb vádlott fia.

A rendelkezésre álló adatok szerint a vádlottak 2020. június 7-én a kora délutáni órákban szóváltásba keveredtek a szemközti szomszédban lakó családdal. A szóváltás odáig fajult, hogy a három vádlott az utcán talált kövekkel dobálni kezdte a sértetteteket, valamint lakóházukat, miközben folyamatosan megöléssel, a házuk felgyújtásával fenyegették őket.

A legfiatalabb vádlott azonban oly haragra gerjedt, hogy egy csaknem egy kilogrammos kővel tarkón ütötte az egyik haragosát.

A sértett csak könnyebb, nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. A fiatal vádlott még ekkor sem higgadt le, hanem magához vett egy vascsövet, amellyel betörte a másik sértett utcán várakozó autójának első szélvédőjét, valamint egy kővel a bal hátsó lámpáját. A vádlott a gépjárműben ezzel mintegy százezer forint kárt okozott – olvasható a közleményben.

Az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott a vádlottakkal szemben. Az eljárás a Kunszentmártoni Járásbíróságon folytatódik.

Kővel dobták be az autó hátsó lámpáját
Fotó: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában