Rendőrkutyával találtak rá

2021.02.08. 15:55

Vádat emeltek a tüzelőt lopó nagyiváni férfival szemben

A Tiszafüredi Járási Ügyészség vádat emelt egy 43 éves nagyiváni férfi ellen lopás vétsége miatt.

Szoljon.hu

Forrás: Police.hu

A vádirat szerint a férfi január 15-én hajnalban, a kilincsre csukott kertkapun át bement szomszédja nagyiváni kertes családi házának udvarára, majd betörte az ingatlan bejárati ajtajának üvegét és a résen át benyúlva, kinyitotta az ajtót a zárban hagyott kulccsal. A sértett nem ébredt fel a zajra, így a férfi észrevétlenül besurrant az előszobába, ahonnan ellopott és hazavitt 5 zsák fabrikettet. A férfi a sikeren felbuzdulva hamarosan visszament a sértett házába és ellopott még 3 zsák brikettet.

A rendőrség szolgálati kutya segítségével kutatta fel az elkövetőt.

A férfi a brikett egy részét felhasználta saját lakása fűtéséhez, de a megmaradt tüzelőanyagot a rendőrség lefoglalta és visszaszolgáltatta a sértettnek.

A járási ügyészség azt indítványozta vádiratában, hogy a bíróság tárgyalás mellőzésével végrehajtásában felfüggesztett fogházzal és vagyonelkobzással sújtsa a vagyon elleni bűncselekmények miatt már többször büntetett férfit, s rendeljen ki részére pártfogó felügyelőt – tájékoztatott a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség.

Az ügyben első fokon a Tiszafüredi Járásbíróság dönt majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában