Jászkunság

2021.03.24. 19:00

Motorozás előtt fontos ellenőrizni védőfelszerelésünket is

Senki ne motorozzon megfelelő védőfelszerelés nélkül.

Szoljon.hu

Forrás: police.hu

A védőfelszerelések ismerete, használata, megfelelő felvétele és rögzítése (pl. bukósisak) elengedhetetlen feltétele a biztonságos motorozásnak – olvasható a police.hu-n.

Egyéb passzív biztonsági eszközök hiányában – hisz itt nem véd minket a karosszéria, sem a légzsák – a protektorokkal ellátott ruházat, csizma, kesztyű és bukósisak nyújt védelmet abban az esetben, ha az esés vagy ütközés már bekövetkezett. Belátható, hogy a védőfelszerelések használata kiemelt fontossággal bír minden motoros számára. Relatív kis sebességű esés vagy ütközés is járhat súlyos sérüléssel, ezért tegyünk meg mindent, hogy ez ne következzen be:

  • tekintsük át a védőruházatot, hogy méretében és minőségében is megfelelő legyen
  • vizsgáljuk meg a bukósisak sértetlenségét, a plexi állapotát, indokolt esetben cseréljük
  • próbáljuk fel a motoros cipőt vagy csizmát és ellenőrizzük, hogy a csatok és egyéb rögzítő pántok használható állapotban legyenek
  • ellenőrizzük a védőkesztyű sértetlenségét, használhatóságát
  • amennyiben utcai ruházatban ülünk motorra, célszerű a megfelelő egyéb védőeszközök használata: gerincprotektor, térd- és könyökvédő
  • Nem csak a felszerelés ellenőrzése ajánlott, hanem mielőtt útnak indulunk, célszerű a vizsgára oly lelkiismeretesen megtanult kötelező ellenőrzéseket is végrehajtani motorunkon. Tegyünk meg mindent a felelősségteljes motorozásért és a közlekedés biztonságáért.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában