SZOLNOK

2021.04.14. 19:00

Tiszavirág lárvákkal fogott horgásztilalom alatt álló kecsegét

Több mint száz tiszavirág lárvát vásárolt a szolnoki férfi.

Szoljon.hu

Forrás: Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság

A Szolnoki Járási Ügyészség vádat emelt egy 40 éves szolnoki férfi ellen természetkárosítás bűntette miatt – számolt be az esetről a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint a férfi 2020. szeptember 22-én az esti órákban, Szolnokon, a Tárház környékén, a Tiszán horgászott, de nem fogott semmit. Ezért a korábban, egy ismeretlen férfitől jogellenesen megvásárolt 103 darab tiszavirág lárva közül (természetvédelmi értékük egyedenként tízezer forint) kettőt horogra tűzve folytatta a horgászatot, s fogott 3 darab horgásztilalom alatt álló őshonos kecsegét.

Fotó: Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság

A halőrök, a természetvédelmi őr és a vízirendészet rendőrei intézkedtek ellene, melynek eredményeként több mint száz kérészlárva életben maradt, azokat a rendőrök visszaengedték élőhelyükre, a Tiszába.

A járási ügyészség felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta a férfivel szemben a bíróságnál. Az ügyben első fokon a Szolnoki Járásbíróság dönt majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában