Vádemelés

2021.05.12. 14:01

Elköltötte azt a pénzt a szolnoki nő, amire vigyáznia kellett volna

Egy pultosként dolgozó nőt kértek meg, hogy vigyázzon egy borítékra, benne 130.000 forinttal, azonban a szolnoki hölgy majdnem az összes pénzt elköltötte.

Szoljon.hu

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A Szolnoki Járási Ügyészség vádat emelt egy 21 éves szolnoki nő ellen sikkasztás vétsége miatt.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint, 2020. október 23-án a nő pultosként dolgozott az egyik szolnoki sörözőben, amikor az egyik fizetővendég arra kérte a hölgyet, hogy vigyázzon a pénzére, nehogy italozás közben elveszítse.

A nő készségesen átvette a vendég által átnyújtott borítékot, benne 130.000 forinttal, és megígérte, vigyáz rá, másnap pedig visszaadja azt.

A pultosnő azonban a kocsma zárását követően hazavitte a sértett pénzét, majd néhány nap leforgása alatt, 17.000 forint híján, csaknem a teljes összeget elköltötte.

A járási ügyészség vádiratában azt indítványozta, hogy a bíróság tárgyalás mellőzéses eljárás keretében pénzbüntetést szabjon ki a nővel szemben, és kötelezze őt arra, hogy az elsikkasztott összeget fizesse vissza a sértettnek. Az ügyben első fokon a Szolnoki Járásbíróság fog érdemben dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában