Elsőfokú ítélet

2021.05.27. 16:30

Kishíján megölte, majd megpróbálta megerőszakolni a kiskorú lányt

A férfi féltékenységből majdnem megfojtotta a lányt, aki csupán a véletlennek köszönheti életét.

Szoljon.hu

Forrás: Shutterstock

Fotó: Blanscape

A Szolnoki Törvényszék emberölés bűntettének kísérlete, valamint szexuális erőszak és kifosztás bűntette miatt 9 és fél év börtönre ítélte, 10 évre eltiltotta a közügyektől, és véglegesen eltiltotta minden 18. életévét be nem töltött személy nevelésével, felügyeletével, gondozásával, gyógykezelésével kapcsolatos foglalkozás gyakorlásától azt a harmincas évei végén járó, büntetlen előéletű férfit, aki tavaly júniusban, az egyik Jász-Nagykun-Szolnok megyei községben kishíján megölt, majd megpróbált megerőszakolni egy tinédzser korú lányt – tájékoztatta hírportálunkat a Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya.

A vádlott, mint „a család barátja” került kapcsolatba későbbi áldozatával, akivel baráti viszonyt ápoltak.

Közöttük testiség nem volt, a férfi viszonyukat mégis párkapcsolatnak tekintette.

Erős féltékenységet érzett ezért, amikor a lány egy saját korabeli fiúval került érzelmi kapcsolatba, és hogy a helyzetet tisztázza, 2020. június 29-én koradélután, azzal a hazugsággal, hogy a testvére, aki szintén családi ismerős volt, ajándékot küldött neki, egy lakott területen kívüli cserjés-ligetes területre csalta.

Miután a lány kitartott a szakítás mellett, a vádlott a nyakánál fogva a földre lökte, a mellkasára ült, csaknem húsz percig nagy erővel fojtogatta, közben kést rántott és kis erővel többször megszúrta a nyakát. Végül megpróbált közösülni az ekkorra már eszméletlen áldozatával, de miután erre képtelennek mutatkozott, magához vette a lány kulcscsomóját és mobiltelefonját, és halottnak vélt áldozatát hátrahagyva elment. A sértett, aki kishíján belehalt a fojtogatásba, és csupán a véletlennek köszönheti az életét, órákkal később tért csak magához.

A férfit másnap őrizetbe vették.

Az ügyben 2021. március 8-án emelt vádat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség. A Szolnoki Törvényszék 2021. május 14-én előkészítő ülést tartott, melyen figyelemmel arra, hogy a vádlott beismerte a bűncselekmény elkövetését és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, ítéletet hozott.

Az ügyészség tudomásul vette a döntést, a vádlott és védője azonban enyhítés érdekében fellebbezett, így az ügy másodfokon, a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában