Indítvány

2021.05.10. 09:32

Megszökött bűnügyi felügyelete alól egy jászladányi férfi

A jászberényi rendőrök 38 perc alatt elfogták a menekülő férfit Jászladány külterületén.

Szoljon.hu

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A jászberényi Járási Ügyészség indítványt tett egy 35 éves jászladányi férfi letartóztatására fogolyszökés vétsége miatt – tájékoztatta hírportálunkat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség.

A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi az ellene lopás miatt indított büntetőügyben a nyomozási bíró döntése alapján bűnügyi felügyelet alatt állt, s csak a hatóság engedélyével hagyhatta el jászladányi házát. A nyomozási bíró rendelkezése alapján a rendőrség nyomkövető technikai eszközzel is figyelemmel kísérte, hogy a férfi betartja-e a bűnügyi felügyelet szabályait.

A férfi május 5-én délután azonban úgy döntött, hogy megszökik és elrejtőzik a hatóságok elől. Ezért megrongálta, majd eltávolította testéről a nyomkövetőt, s engedély nélkül elhagyta a számára kijelölt ingatlant. A jászberényi rendőrök azonban 38 perc alatt elfogták a menekülő férfit Jászladány külterületén.

Az ügyészség azért indítványozta a férfi letartóztatását, mert a történtek azt bizonyítják, hogy vele szemben csak a legszigorúbb kényszerintézkedés célravezető. A nyomozási bíró egyetértett az ügyészi indítvánnyal, elrendelte a férfi letartóztatását. A nyomozási bíró végzése nem végleges, a gyanúsított védője még nem nyilatkozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában