Nagy Sándor

2021.06.16. 13:55

Határozott vezetőként végzi munkáját a kunmadarasi százados

Az Év rendőre kitüntetést vehette át a napokban Nagy Sándor százados, a Karcagi Rendőrkapitányság Kunmadarasi Rendőrőrsének parancsnoka.

Daróczi Erzsébet

Nagy Sándor százados a nemrég átvett díjával

Fotó: Daróczi Erzsébet

A Györfi Sándor Kossuth-díjas szobrász által készített szobrot a Bűnmegelőzési Alapítvány támogatásával idén harmadik alkalommal adták át.

– Nagy Sándor százados hosszú ideje kimagasló hivatástudattal, szervezőkészséggel, nagy szakmai alázattal, magas színvonalon látja el feladatait. Kunmadaras mellett a kapitányság illetékességi területéhez tartozó településeken is jelentős mértékben hozzájárul a közrend és közbiztonság fenntartásához – jellemezte a díjazottat dr. Karsai Lajos alezredes, a Karcagi Rendőrkapitányság vezetője.

Nagy Sándor százados a nemrég átvett díjával
Fotó: Daróczi Erzsébet

– Kisújszállási családomban több rendőr és tűzoltó volt, akik példaként álltak előttem már gyerekkoromban – mesélt hírportálunknak a díjazott arról, miért választotta a rendőri pályát. – Nekem is megtetszett az egyenruha, és ma már ezt érzem hivatásomnak. A rendőr tiszthelyettesi iskolát 2005-ben fejeztem be Miskolcon, akkor szereltem fel őrmesterként a Karcagi Rendőrkapitányságra. Azóta itt teljesítek szolgálatot különböző beosztásokban, közben a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen a közrendvédelmi szakot is elvégeztem – tette hozzá Sándor.

A százados 2007 óta él Kunmadarason, ahol feleségével négy gyermeküket – a tizenkét éves Zsombort, a tízéves Lilit és a két és fél éves ikreket, Zétényt és Domit – nevelik.

– A feleségem mindenben támogat, biztosítja a nyugodt családi légkört. A gyerekeim is tudják, nekem nem nyolctól négyig tart a munkaidőm, de amikor velük vagyok, sokat kirándulunk, játszunk. A nagyfiammal már együtt járok horgászni a Tisza-tóra – árulta el Nagy Sándor, aki mára úgy ismeri Kunmadarast, mint a tenyerét.

Az elmúlt években Kunmadarason is egyharmadára csökkent a bűnesetek száma. Jól együttműködnek a polgárőrökkel és a mezőőrökkel, közös szolgálatokat is szerveznek – emelte ki a százados, akinek nagy megtiszteltetés, hogy felettesei méltónak találták a díjra.

– Ez arra ösztönöz, hogy minimum ugyanígy, vagy még jobban dolgozzak. Maximalista ember, határozott vezető vagyok, de mindig csak annyit várok el a kollégáktól, amennyit magamtól is – tette hozzá a díjazott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában