jászkunság

2021.07.08. 10:25

Mutatjuk, hogyan nehezítheti meg a zsebtolvajok dolgát

A zsebtolvajok gyakran zsúfolt helyeken, a tömegközlekedési eszközön, vagy épp sorban állás közben csapnak le a könnyű célpontokra, de ha megfogadja a rendőrség tanácsait, keresztbe tehet nekik.

Szoljon.hu

Forrás: police.hu

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében arra kér mindenkit, hogy fogadja meg ezeket a tanácsokat:

  • Pénzét, pénztárcáját úgy helyezze el táskájában, hogy lehetőleg avatatlan szemek ne láthassák!
  • Vásárlásnál semmiképp se tegye bevásárlókocsijába a pénztárcáját, vagy nyitott táskáját! Ha nagyobb összeget kíván az ajándékokra, vagy bevásárlásra fordítani, a készpénz helyett inkább a bankkártyás vásárlást válassza! Ha a készpénzes vásárlás mellett dönt, tervezze meg még otthon, hogy milyen összegért fog vásárolni, és csak a szükséges pénzt vigye magával!
  • Nem kell mindenkinek tudnia, mi a táska tartalma, ezért azt mindig csatolja be, cipzározza össze!
  • A telefont és a pénztárcát, vagy a készpénzt ne hordja a nadrág hátsó zsebében!
  • Egy étteremben, vagy büfében ne a székre akassza táskáját, inkább maga mellé tegye! Ha épp a mosdóba megy, vagy bármilyen más okból elmegy az asztaltól, soha ne hagyja ott a táskáját felügyelet nélkül!
  • Itt pedig a zsebtolvajok jellegzetes elkövetési módszereiről olvashat.

     

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában