kék hírek

2021.08.07. 11:07

Zebrán ütött el egy kerékpárost a jászberényi sofőr

A jászberényi kórház előtt lévő kijelölt gyalogos-átkelőhelyen történt a baleset.

Szoljon.hu

Forrás: police.hu

Egy személyi sérüléses közlekedési balesetben intézkedtek a megye rendőrei az elmúlt napon, és egy ittasan vezető elektromos kerékpárost is lekapcsoltak.

A személyi sérüléssel járó közlekedési baleset augusztus 6-án, a reggeli órákban történt Jászberény belterületén. Egy 71 éves helyi lakos közlekedett autóval a Szelei úton, amikor a kórház előtt lévő kijelölt gyalogos-átkelőhelyen elütötte a kerékpárútról a zebrára hajtó kerékpárost. A 67 éves, szintén jászberényi kerékpározó nő könnyű sérüléseket szenvedett, ezért kórházba szállították – tudtuk meg a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatásából.

Fotó: police.hu

Augusztus 6-án, az éjszakai órákban ellenőrzést végeztek a rendőrök Szolnokon, egy 39 éves helyi lakossal szemben. A férfi elektromos kerékpárral, gépi üzemeltetésben hajtott Szolnok belterületén. A sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, ezért a Szolnoki Rendőrkapitányság eljárást indított járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. Ebben az esetben a vezetői engedélyt nem vették el, mivel az általa vezetett jármű vezetése nem engedélyhez kötött.

A rendőrség arra kéri a lakosságot, hogy a hétvége folyamán, ha társasági összejövetelen, koncerten vesznek részt, vagy bármilyen más okból szeszes italt fogyasztanak, akkor gépi meghajtású járművet ne vezessenek! Kerékpárral közlekedve is törekedjenek a biztonságos közlekedésre, legyenek figyelmesek és óvatosak, minden esetben tartsák be a KRESZ szabályait, hogy a balesetek bekövetkezése megelőzhető legyen!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában