ügyészségi hírek

2021.08.12. 11:00

Fenntartanák a zagyvarékasi gyilkosság vádlottjának letartóztatását

A 32 éves hajléktalan életmódot folytató férfi még 2018. nyarán, ismeretlen okból ölte meg a 83 éves asszonyt Zagyvarékason.

Mészáros Géza

Forrás: Illusztrációfotó/Shutterstock

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség indítványozta a Szegedi Ítélőtábla felé annak a 32 éves hajléktalan életmódot folytató zagyvarékasi férfinak a letartóztatása fenntartását, akivel szemben a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség egy idős asszony sérelmére elkövetett élet elleni bűncselekmény elkövetése miatt emelt vádat. Az ügy részleteiről dr. Szilágyi Lajos fellebbviteli főügyész számolt be hírportálunknak.

A vádirati tényállás szerint a büntetett előéletű, kábítószerfüggő férfi 2018. nyarán gyümölcsvásárlás ürügyén jutott be a 83 éves asszony otthonába. Ott egy ismeretlen okból keletkezett konfliktus során a mozgásában korlátozott nőt egy késsel, több alkalommal a felső testén megszúrta, melynek következtében az idős asszony néhány percen belül életét vesztette.

Az elkövető elfogására otthonától távol, Szigetszentmiklóson került sor.

A kényszerintézkedés fenntartása tárgyában a Szegedi Ítélőtábla fog dönteni, míg a vádlott bűnösségének megállapítása kérdésében a Szolnoki Törvényszék folytatja a bizonyítási eljárást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában