garázdaság

2021.10.21. 15:00

Szerelemféltésből fenyegette vetélytársát egy jászberényi férfi

Felpofozott és fegyverrel fenyegetett egy jászdózsai férfit, majd kérdőre vonta, amiért az az élettársának udvarolt.

Szoljon.hu

A Jászberényi Járási Ügyészség fegyveresen elkövetett garázdaság bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt vádat emelt a 24 éves férfi ellen, aki a nyílt utcán szerelemféltésből megpofozott, majd fegyverrel megfenyegetett egy jászdózsai lakost. Fegyveresen elkövetett garázdaság és könnyű testi sértés miatt kell felelnie – tudtuk meg a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészségtől.

Fotó: police.hu

A vád szerint a fiatalember június 23-án este megjelent a sértett házánál Jászdózsán, és kihívta őt az utcára, hogy felelősségre vonja az élettársa iránti udvarlás miatt. Egyre indulatosabbá vált, majd kétszer pofon vágta a sértettet. Végül elővett egy lőfegyvernek látszó – valójában gáz riasztó – pisztolyt, azt csőre töltötte, s a sértett fejéhez emelte, megfenyegetve, hogy lelövi. A megtámadott férfi megpróbálta elvenni a fegyvert a vádlottól, így dulakodás alakult ki közöttük, s mindketten elestek. Kívülállók választották szét őket.

A sértett férfi a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló, zúzódásos sérüléseket szenvedett.

A járási ügyészség végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtön kiszabására és a gáz riasztó pisztoly elkobzására tett indítványt vádiratában. Az ügyben a Jászberényi Járásbíróság fog dönteni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában