Vádemelés

2021.11.04. 17:15

Elvitte az apja kocsiját a 16 éves karcagi fiú, balesetezett, elhajtott

Balesetet okozott a tizenhat éves karcagi fiatal, most elítélhetik.

Szoljon.hu

Forrás: police.hu

A Szolnoki Járási Ügyészség cserbenhagyás vétsége miatt emelt vádat egy 16 éves karcagi férfi ellen – tájékoztatott a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint a fiatalkorú férfi május 10-én délután, magához vette édesapja autójának indítókulcsát, majd a szülő tudta nélkül beindította a gépkocsit, s azzal Karcag belvárosában közlekedett.

A járművezetői engedéllyel nem rendelkező fiatalkorú férfi az egyik kereszteződéshez érve későn észlelte, hogy az előtte haladó személygépkocsit vezető férfi jobbra irányjelez, és kanyarodási szándékának megfelelően, szabályosan lassít.

A következő pillanatban a fiatalkorú vádlott forgalmi ok nélkül, kizárólag figyelmetlensége miatt, nekiütközött édesapja autójával az előtte haladó autónak. Ennek következtében a sértett által vezetett jármű kigurult az út jobb oldalát szegélyező füves területre, ott tudott megállni.

Fennállt a veszélye annak, hogy a sértett férfinek a járművek ütközése folytán nyolc napon belül gyógyuló sérülése keletkezzen. A fiatalkorú férfi azonban – anélkül, hogy meggyőződött volna arról, hogy a balesetben megsérült-e az előtte haladó járműben valaki – megállás nélkül továbbhajtott.

A járási ügyészség azt indítványozta vádiratában, hogy a bíróság a fiatalkorú vádlottal szemben közérdekű munka büntetést szabjon ki, s tiltsa el a járművezetéstől.

Az ügyben a Karcagi Járásbíróság, mint fiatalkorúak bírósága fog dönteni.

Az édesapa nem kívánta fia megbüntetését amiatt, hogy engedélye nélkül elvitte az autóját, így (magánindítvány hiányában) nem indult eljárás a fiatalkorú ellen jármű önkényes elvételének bűntette miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában