light friday

2021.11.05. 12:33

Ingyen juthattak láthatósági eszközökhöz az érdeklődők Szolnokon

A program egyik célja az volt, hogy csökkenjen a kerékpárosokat, gyalogosokat érintő halálos balesetek száma.

Czakó Nóra

Light fiday látni és látszani programot szerveztek Szolnokon a rendőrök.

Fotó: Nagy Balázs

Óriási volt az érdeklődés a megyei balesetmegelőzési bizottság Light Friday elnevezésű akciója iránt, melynek a buszpályaudvar földszintje adott otthont pénteken délután. Dávid Mónika őrnagy, a bizottság titkára elmondta, hogy a Látni és látszani 2021 kampány egyik állomása ez az akció.

Ingyen osztották a láthatósági eszközöket
Fotó: Nagy Balázs

– Megyénkben idén először fordult elő, hogy kitelepültünk ezen a napon, és nem a megyei rendőr-főkapitányságon tartottuk meg az akciót. Ez egy kivételes alkalom volt, egy lehetőség arra, hogy nulla forintért adjunk át minden érdeklődőnek egy-egy láthatósági eszközt, és szerettük volna ezt egy olyan központi helyen megtenni, ahol nagyon sokan megfordulnak – fejtette ki Dávid Mónika.

– Hoztunk magunkkal többek között gyermek és felnőtt láthatósági mellényeket, fényvisszaverő karpántokat, küllőprizmát, kerékpár villogót. Ezeket azért tartjuk szükségesnek, mert az óraátállítás miatt már délután négy órától kezd besötétedni, és reggel is egyre később világosodik, vagyis nagyon fontos a láthatóság. Egyik kiemelt célunk, hogy minél kevesebb halálos közlekedési baleset történjen a kerékpárosok és gyalogosok sérelmére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában