Marhák az utakon

2021.12.11. 16:29

Több útszakaszon is forgalomkorlátozás lesz Rákócziújfalutól Mezőhék felé

Vasárnap délelőtt szürkemarhákat terelnek téli szálláshelyükre a 442-esen, majd a 4627-esen keresztül.

Szoljon.hu

Nem lesz egyszerű feladat a marhagulya terelése Forrás: police.hu

Forgalomkorlátozás lesz december 12-én, vasárnap 7:30 és 10.30 között a 442-es főúton Rákócziújfalutól Martfűig, majd a martfűi körforgalomtól, az ófalun keresztül, a 4627-es úton Mezőhék felé a Nagykunsági-főcsatornáig - hívta fel a figyelmet közösségi oldalán a megyei rendőrség.

Mint írták, a lezárás oka a szürkemarhák vonulása. Tavasztól őszig a Tisza-menti gyepterületen élő szürkemarhák lerágják az őshonos növényfajokra veszélyt jelentő gyomcserjéket és a gyalogakácot, ezzel fészkelőhelyet és életteret biztosítva számos madárfajnak, rovaroknak, kisemlősöknek.

Mivel az állatok télen nem jutnának elég táplálékhoz, minden évben át kell őket terelni a téli szálláshelyükre, ahol szénát és itatást kapnak tavaszig. 

Nem lesz egyszerű feladat a szürkemarhák terelése Forrás: police.hu

A feladat nem egyszerű, hiszen hiszen több száz szürkemarhát kell terelni egy megközelítőleg tíz kilométeres közúti szakaszon. A rendőrség azt tanácsolja, aki teheti, kerülje el az adott szakaszt a vasárnap reggeli, délelőtti órákban. Amíg a terelés zajlik, rendőri biztosítás mellet forgalomkorlátozásra lehet számítani, ami torlódással jár majd. 

Mindenki vezessen türelmesen és óvatosan, hogy a marhagulya akadálytalanul masírozhasson téli otthona felé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában