Bűnügy

2021.12.02. 19:30

Vádat emeltek a téglával rabló 15 éves jászárokszállási fiú ellen

A fiú még márciusban rabolt ki egy férfit, majd néhány óra múlva egy 84 éves, idős hölgyet is megtámadott.

Szoljon.hu

Forrás: police.hu

A Szolnoki Járási Ügyészség bűncselekmény elhárítására koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a fiatalkorú férfivel szemben, aki március 29-én este, Jászárokszálláson, az utcán, egy tégladarabbal vert össze, s rabolt ki egy férfit, majd néhány óra múlva egy 84 éves, idős hölgyet is megtámadott – tájékoztatta hírportálunkat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint a helybéli fiatalkorú férfi március 29-én este, Jászárokszálláson, azzal szólította meg a posta épülete előtti padon ülő sértettet, hogy adjon neki egy szál cigarettát. Elutasító választ kapott.

Ekkor egy tégladarabbal háromszor a sértett férfi arcába csapott, majd benyúlt a kabátzsebébe, elvette a pénztárcáját és távozott a helyszínről.

A pénztárcában 9.000 forint és a sértett iratai voltak. A bántalmazás következtében a sértett 8 napon belül gyógyuló zúzódásos fejsérülést szenvedett.

A fiatalkorú férfi néhány óra elteltével (másnap kora hajnalban) Jászárokszálláson, a kerítésen át bemászott egy 84 éves hölgy által egyedül lakott családi ház udvarára. A sértett felfigyelt arra, hogy valaki motoszkál az udvarán, de azt hitte, hogy egyik rokona az, ezért gyanútlanul kinyitotta a ház bejárati ajtaját.

Amint az ajtó kinyílt, a fiatalkorú férfi torkon ragadta a megrémült sértettet, s pénzt követelt tőle.

Az idős hölgy nagyon megijedt, ezért engedelmeskedett a követelésnek, bement a házába, magához vett egy 20.000 forintos bankjegyet, majd visszament az ajtóhoz és átnyújtotta a pénzt az elkövetőnek, aki sietve távozott az udvarról.

Az ügyészség vádiratában azt indítványozta, hogy a bíróság rendelje el a cselekmény elkövetésekor 15 éves, fiatalkorú elkövető javítóintézeti nevelését.

Az ügyben a Jászberényi Járásbíróság hoz majd döntést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában