Kapaszkodó

2022.01.29. 12:50

A baleset-megelőzésről tartottak előadást gondozott gyerekeknek a szolnoki rendőrök

A Szolnoki Rendőrkapitányság munkatárai Kapaszkodó címmel tartanak előadást gondozott gyermekeknek.

Szoljon.hu

Forrás: police.hu

A Szolnoki Rendőrkapitányság munkatársai az Országos Gyermekvédelmi Szakszolgálat Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat Befogadó Otthonában gondozott gyermekek részére „Kapaszkodó” címmel 12 alkalomból álló előadássorozat első, baleset-megelőzési témájú interaktív játékos foglalkozását tartották meg – olvasható a police.hu oldalon.

Az előadássorozat célja, a Nemzeti Bűnmegelőzési Stratégiában is megfogalmazott irányelvek, úgy, mint

a hasznos szabadidőeltöltés megszervezése, támogatása, a fiatalok szociális kompetenciáinak fejlesztése, a közösségépítés, az emberkereskedelemhez kapcsolódó bűncselekmények megelőzése, valamint kiegészítő témaként a közlekedési balesetek prevenciója.

Ezen célok mentén 2022. évben a befogadóotthonban havonta egy alkalommal - a segítő szakmák képviselőinek bevonásával – rendezik meg a programot.

Forrás: police.hu

Az első programelem keretében, a gondozott gyermekek megismerkedhettek a gyalogos és közösségi közlekedés alapvető szabályaival, a legfontosabb jelzőtáblákkal és egy rövid időre, a rendőrök bőrébe bújva, megtanulhatták a rendőri karjelzéseket. A foglalkozást követően a rendőrök láthatósági ajándéktárgyakkal és baleset-megelőzési témájú, ismeretterjesztő kiadványokkal kedveskedtek a gyermekeknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában