Bűnügy

2022.01.24. 19:29

Letartóztatták az idős hölgyet bántalmazó jászkiséri rablót

A gyanúsított tudomásul vette a bíróság döntését.

Szoljon.hu

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A Jászberényi Járási Ügyészség indítványt tett egy jászkiséri férfi letartóztatására bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt – tájékoztatta hírportálunkat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség.

A rendelkezésre álló adatok szerint a 19 éves férfi január 18-án éjszaka, a kerítésen át bemászott egy egyedül élő, törődött egészségi állapota miatt járást segítő bottal közlekedő, 81 éves hölgy jászkiséri házának udvarára. A férfi néhány percen belül már a házba is behatolt, miután betörte a bejárati ajtó üvegét, s a belülről a zárban hagyott kulccsal kinyitotta az ajtót.

Az idős hölgy felébredt a zajra, és megpróbálta kizavarni a férfit a házból. Támadója azonban nem hátrált meg, felkapott és összetört egy széket, majd az egyik széklábbal ütötte az idős asszonyt, miközben pénzt követelt tőle. A fejét és a védekezésre emelt kezét ért ütések erejétől a sértett a padlóra zuhant, de egy fotelba kapaszkodva sikerült felállnia. Ekkor a további bántalmazástól tartva, elővette pénztárcáját és átadott a férfinek 30 ezer forintot. A gyanúsított ezzel nem volt elégedett, még több pénzt követelt, de megpillantotta a sértett ágyán a mobiltelefonját. Felkapta a telefont, majd bezúzta a veranda üvegét, és a keletkezett résen átbújva távozott az ingatlanból.  

A bántalmazás következtében az idős hölgynek 8 napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek, de a széklábbal a fejére mért ütésektől súlyos, 8 napon túl gyógyuló sérülései is keletkezhettek volna.

A járási ügyészség azért indítványozta a férfi letartóztatását, mert tartani kell attól, hogy szabadlábon hagyása esetén, a tanú megfélemlítésével megnehezítené a bizonyítást, s büntetett előélete alapján (korábban is vagyon elleni bűncselekményeket követett el) a bűnismétlés veszélye is fennáll.

A Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírója alaposnak ítélte az ügyészség indítványát, letartoztatta a férfit. A gyanúsított tudomásul vette a bíróság döntését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában