Viharos szél

2022.01.31. 09:47

Több mint háromszáz esethez riasztották a jászkunsági tűzoltókat

A hívások többsége kidőlt fákról és leszakadó faágakról szólt.

Szoljon.hu

Forrás: Katasztrófavédelem

Vasárnap reggel kilenckor meteorológiai szolgálat az ország több megyéjére és Budapestre is másodfokú, narancs riasztást adott ki, ami késő estig érvényben volt – tájékoztatta hírportálunkat a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság. 

Az erős szél sok épület tetőszerkezetét megrongálta, nemcsak magánházakét, hanem középületekét is, összesen 273 épületben keletkezett valamilyen mértékű kár. Nyolc családi házban a szél olyan mértékű károkat okozott, hogy átmenetileg lakhatatlanná váltak, az itt élő 34 embert rokonok fogadták be.

A szeles idő miatt vasárnap összesen 1654 tűzoltói beavatkozásra volt szükség. Jász-Nagykun-Szolnok megyében a katasztrófavédelem műveletirányítási ügyeletére több mint háromszáztíz bejelentés érkezett.

A hívások többsége kidőlt fákról és leszakadó faágakról szólt, melyek járdára, közútra, villanyvezetékekre, gépjárművekre dőltek. Emellett a szél által megbontott tetőszerkezetekhez, lemezépületekhez, kidőlt villanyvezetékekhez is számos bejelentést kapott a megyei műveletirányítás. Több helyen leszakadtak a forgalomirányító jelzőlámpák, de egy szolnoki áruház névtábláját, egy másiknak pedig a tetőszerkezetét is megrongálta az ítéletidő, Karcagon pedig egy lemezgarázst bontott meg a viharos erősségű szél. 

A megye szinte valamennyi hivatásos és önkormányzati tűzoltóegysége folyamatosan dolgozott a károk felszámolásán, mellettük több önkéntes egyesület is munkába állt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában