Galériával frissítve

2022.03.28. 09:22

Két kamion ütközött Fegyvernek és Kenderes között

Teljes útlezárás volt Fegyvernek külterületén, a 4-es számú főúton.

Szoljon.hu

Forrás: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Összeütközött egy nyerges vontató és egy cseppfolyósított gázt szállító teherautó hétfő délelőtt a 4-es számú főúton, Fegyvernek és Kenderes között. Utóbbi jármű az útról lesodródva az oldalára borult. A szolnoki hivatásos, valamint a kunhegyesi és a törökszentmiklósi önkormányzati tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett áramtalanították a felborult teherautót, amelyből az egységek a szivárgó üzemanyagot kármentő edénybe fogták fel. 

 

A beavatkozást nehezítette, hogy a teherautó arra az oldalára borult, ahol a gázlefejtő csonk is volt, így a tűzoltóknak kellett azt hozzáférhetővé tenniük, hogy a gázt át lehessen fejteni egy másik gépjárműbe. Ezután a szolnoki tűzoltódaru és egy kamionmentő közösen, csörlővel állította kerekeire a teherautót, ehhez a tűzoltók mintegy tíz négyzetméteren vágták ki a közelben lévő növényzetet. A katasztrófavédelmi mobil labor méréseket végzett a helyszínen, de mivel a tartány sértetlen maradt, így a veszélyes anyag koncentrációját nem tudta kimutatni – közölte a megyei katasztrófavédelem. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában