Vádemelés

2022.04.07. 11:28

Büntetőfékezéssel okozott balesetet egy karcagi férfi

A férfi a büntetőfékezéssel veszélyeztette saját gyermeke és a másik autó sofőrjének életét is.

Szoljon.hu

Forrás: police.hu

A Szolnoki Járási Ügyészség közúti veszélyeztetés bűntette és rongálás vétsége miatt emelt vádat azzal a férfivel szemben, aki Karcagon, vélt közlekedési sérelmét ütközést eredményező büntetőfékezéssel torolta meg, s ezzel egyaránt veszélyeztette mellette ülő gyermeke és a másik, megleckéztetett sofőr életét – tájékoztatta hírportálunkat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség.

 

A vádirat szerint a 45 éves karcagi férfi 2021. július 7-én kora délután, Karcag lakott területén személyautóval közlekedett. Mellette, a jobb első ülésen, biztonsági gyermekülésben utazott 6 éves kisfia.

 

A férfi a Rákóczi út kereszteződésében kialakított körforgalomhoz érve úgy ítélte meg, hogy neki lett volna elsőbbsége az elé behaladó másik autót vezető hölggyel szemben. Emiatt érzett dühében, a körforgalmat elhagyva, átlépte járművével a záróvonalat, áttért a szemközti forgalmi sávba és megelőzte a sértett autóját, majd 2-3 méterrel előtte haladva, hirtelen – forgalmi ok nélkül, kizárólag azért, hogy megleckéztesse – fékezett.  

A hölgy is fékezett, azonban az ütközést már nem tudta elkerülni, autójának homlokfali részével 35 km/h sebességgel a vádlott által vezetett gépkocsi lökhárítójának ütközött.

A vádlott a büntetőfékezéssel veszélyeztette saját gyermeke és a másik autó sofőrjének életét, valamint az édesapja tulajdonában álló autóban 128.000 forint kárt, a sértett autójában pedig 105.000 forint kárt okozott.  

 

Az ügyészség végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtön és pénzbüntetés kiszabását, valamint azt is indítványozta vádiratában, hogy a bíróság véglegesen tiltsa el a férfit a közúti járművezetéstől, mert veszélyt jelent a közlekedésben résztvevők életére, testi épségére. Az ügyészség indítványáról a Karcagi Járásbíróság dönt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában