Tárgyalás

2022.04.29. 11:01

Májusban születhet döntés a jászladányi „darabolós” gyilkos ügyében

Az ügyészi indítvány 17 és fél évnyi fegyházbüntetést, vagy ahhoz közeli idejű szabadságvesztést kért az első rendű terheltre.

Mészáros Géza

Forrás: Mészáros Géza

Egy hónapon belül (első fokú) ítélethirdetésre kerül sor a bécsi-jászladányi darabolós gyilkosság miatt indított büntetőügyben. Csütörtökön elhangoztak a perbeszédek, s az utolsó szó joga is megillette a vádlottakat.

A megyei főügyészség előre kitervelten elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat azzal a most harminc éves nővel szemben, aki általa is elismerten, 2019. február 24-én hajnalban egy bécsi lakásban több késszúrással megölte az élettársát. 

Majd a holttestet feldarabolva, utazókofferekben, bérautóval Magyarországra szállította, és az édesanyja segítségével Jászalsószentgyörgy külterületén, a szászbereki öntözőcsatorna átereszében elrejtette. 

A nő édesanyját, az ügy másik vádlottját előre kitervelten elkövetett emberöléssel kapcsolatos bűnpártolás bűntettével vádolja az ügyészség.

A csütörtöki ügyészi perbeszédben a vád képviselője, mondván, hogy a bizonyítékok alaposan alátámasztják, fenntartotta a vádirati tényállásban megfogalmazott elkövetési módot. Emiatt változatlanul kitart a jogi minősítés mellett is: az első rendű vádlott vonatkozásában az előre kitervelt emberölési cselekmény, illetve a kifosztás bűntette miatt kéri a nő felelősségre vonását. Az ügyészi indítvány a büntethetőségi középmértékére, azaz 17 és fél évnyi fegyházbüntetést, vagy ahhoz közeli idejű szabadságvesztést kért az első rendű terheltre. A másodrendű vádlott anyát illetően pedig felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.

Az első rendű vádlott és védője önvédelemre hivatkozva továbbra is elutasítja a tett elkövetésének szándékosságát. A másodrendű vádlott az anyai szeretetet hozta fel mentségéül. A bírónak a vonatkozó paragrafusok szerint immáron egy hónapon belül ítéletet kell hozni az ügyben, ami azt jelenti, hogy május végéig elsőfokú határozat születik a büntetőperben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában