Hulladék

2022.05.12. 10:20

Illegális szemetelőt csíptek fülön Kunszentmártonban

Dobozok, zsákok, még egy matrac is csúfította az utcát Kunszentmártonban.

P. Pusztai Nóra

Illusztrációfotó / Fehér Gábor

Egyik napról a másikra hatalmas mennyiségű kommunális hulladékot hordtak az autóbusz pályaudvarnál található szelektív harangok mellé. Dobozok, zsákok, még egy matrac is csúfította az utcát Kunszentmártonban.

– Folyamatosan járom a várost, figyelek a kirívó esetekre. A minap sajnálattal láttam a szeméttengert – mondta Szarka László, önkormányzati képviselő. A Környezetvédelmi Bizottság tagja nem most először állt neki, hogy átnézze kupacot, elősegítve a illegális szemetelés visszaszorítását.

– Fontos a város tisztasága és, hogy tegyünk érte. Ezért is csatlakozott maroknyi csapatunk a Te Szedd! akcióhoz. Viszont korábban is előfordult, hogy egy külterületi rakást átnéztem, akkor is találtam a szemetelőre utaló jeleket. Most olyan dolgokra leltem, ami egy kis utánjárással beazonosíthatóvá tette azt, aki kirakodta a szemetet – magyarázta.

Felkereste Lévai István közterület felügyelőt, aki azonnal megindította a szükséges eljárást. Elmondásuk szerint a szemetelő vállalta, hogy még aznap elszállítattja az általa kihelyezett hulladékot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában