Biztonságban nyáron is

2022.06.15. 08:40

Ismeretterjesztő előadást tartottak a rendőrök a jászberényi tanulóknak

A programon közel 250 tanuló vett részt.

Szoljon.hu

Forrás: Police.hu

A Jászberényi Rendőrkapitányság megelőzési szakemberei,  a Jászberényi Katasztrófavédelmi Kirendeltség és a Jászsági Kábítószerügyi Egyeztető Fórum munkatársaival június 13-án a helyi általános iskolák 8. osztályosai részére nagyszabású prevenciós programot tartottak „A nyár veszélyei! Nyáron is légy észnél!” címmel DMK Bercsényi úti Ifjúsági Házában. A  programon közel 250 fő tanuló vett részt – közölte a police.hu.

A szakemberek a nyári szünidő veszélyeire irányították rá a fiatalok figyelmét, hangsúlyozva, hogy a legfontosabb érték az emberi élet és a biztonság. A tanulók „Csíny, hecc vagy bűncselekmény?” címmel hallgatták meg a szakemberek előadását. A katasztrófavédelem munkatársai a biztonságos tűzgyújtás szabályaival és a vizek veszélyeivel ismertették meg a tanulókat.

Szót ejtettek a fürdőzéssel kapcsolatos szabályokról, az újjáélesztés technikai kivitelezéséről, de hangsúlyos programelem volt a nyári közlekedési szabályok ismertetése is.

A felső tagozatos tanulók a tanév utolsó napján olyan hasznos ismeretanyagot sajátítottak el, amelyek a hétköznapi életben bármikor a hasznukra válhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában