Letartóztatását indítványozták

2022.06.17. 10:39

Súlyosan bántalmazta, majd megfenyegette áldozatát egy férfi Jászapátin

A Jászberényi Járási Ügyészség büntetőügyben kényszerítés hatósági eljárásban bűntette és súlyos testi sértés bűntette miatt indítványozta annak a 25 éves férfinek a letartóztatását, aki Jászapátin májusban olyan súlyosan bántalmazott az utcán egy 42 éves férfit, hogy annak eltört az arccsontja, majd miután a bántalmazott feljelentette, meg is fenyegette azért, hogy a vallomását visszavonja.

Szoljon.hu

Fotó: Illusztráció/Shutterstock.com

A Jászberényi Járási Ügyészség büntetőügyben kényszerítés hatósági eljárásban bűntette és súlyos testi sértés bűntette miatt indítványozta annak a 25 éves férfinek a letartóztatását, aki Jászapátin májusban olyan súlyosan bántalmazott az utcán egy 42 éves férfit, hogy annak eltört az arccsontja, majd miután a bántalmazott feljelentette, meg is fenyegette azért, hogy a vallomását visszavonja – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség.

A rendelkezésre álló adatok szerint a 25 éves férfi Jászapátin, 2022. május 15-én a kora esti órákban az utcáról egy italos üveggel betörte a 42 éves férfi ablakát, aki erre az utcára kiment és számonkérte őt. Ekkor a két férfi szóváltásba került, majd a fiatalabb elment és két bottal tért vissza, melyekkel elkezdte testszerte ütni a 42 éves férfit a háza előtt az utcán.

A bántalmazás következtében a férfinek 8 napon túl gyógyuló arccsonttörése is keletkezett.

A 42 éves férfi a cselekmény miatt feljelentést tett, a nyomozó hatóság a büntetőeljárást megindította. A 25 éves férfi gyanúsított erről tudomást szerzett, és 2022. június 10-én az éjjeli órákban megjelent az általa korábban bántalmazott férfi házánál és kiabálva felszólította, hogy a tanúvallomását vonja vissza, majd mikor az nemet mondott, megfenyegette, hogy beveri az ablakát és felgyújtja a házát.

A 25 éves férfi korábban már rablás miatt büntetett, jelenleg is két büntetőeljárás folyik ellene, egy erőszakos, csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és egy vagyon elleni bűncselekmény – sikkasztás – miatt.

A járási ügyészség indítványában a büntetett férfi esetében hivatkozott a bűnismétlés kiemelkedő veszélyére, valamint a bizonyítás veszélyeztetésére is.

A nyomozási bíró az ügyészség indítványát megalapozottnak tartotta, és 2022. június 16-án elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A döntést a gyanúsított tudomásul vette, azonban a védő – mivel az ülésen nem volt jelen – még nem nyilatkozott, ezért a döntés még nem végleges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában