Életveszélyt okozó testi sértés

2022.07.14. 19:02

Testvérére célzott, de egy ártatlan nőt talált fejbe a ladányi férfi

A vádlott egy eldurvult családi veszekedés során támadt rá fivérére, de az elhajolt a feléje dobott kő elől, ami a mögötte álló nő fejét törte be. A második kővel már a testvérét is leterítette...

Szoljon.hu

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

Életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete és gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt emelt vádat egy jászladányi férfi ellen a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség – tájékoztatta hírportálunkat dr. Nagy Lajos, a szervezet sajtószóvivője.

A vádirat szerint a harminc éves férfi 2021. augusztus 15-én délután, Jászladányban, átment a szomszédságában álló szülői házba, ahol részegsége folytán rövid időn belül összeveszett a fivérével. A testvérpár közötti szóváltás eldurvult, a feldühödött vádlott visszaszaladt a saját portájára, annak udvaráról felvett két ököl méretű követ, majd azokat szorongatva, fennhangon szitkozódva visszasietett testvéréhez, aki a ház bejárati ajtajában állt. A vádlott három méter távolságból, nagy erővel testvére felé hajította az egyik követ, de a férfinek sikerült elhajolnia az elől.

Ennek azonban az lett a következménye, hogy a kő a célba vett férfi mögött álló, a házban albérlőként lakó nőt találta homlokon. Ez azonban nem hozta zavarba a vádlottat, tovább káromkodott, majd nagy erővel elhajította a másik követ is, ami a testvére arcába csapódott.

De ez sem volt elég, az ingerült vádlott újabb köveket gyűjtött, és azok egykével betörte a ház utcafrontra néző ablakát, a többivel pedig újfent a testvérére támadt, de a hangzavar miatt utcára vonuló szomszédok lefogták.

A vádlott a kővel akaratlanul megdobott hölgynek súlyos, nyolc napon túl gyógyuló fejsérüléseket okozott. A testvérének okozott, ugyancsak súlyos sérülések vonatkozásában pedig csak a szerencsés véletlennek volt köszönhető, hogy nem sérült meg életveszélyesen.

A főügyészség a vádlottal szemben börtönben letöltendő szabadságvesztés kiszabását és közügyek gyakorlástól való eltiltását tartja szükségesnek. Az ügyészség vádiratában arra is indítványt tett, hogy a bíróság a többszörösen büntetett vádlottat zárja ki a feltételes szabadságra bocsátás kedvezményéből, mert mostani, súlyos erőszakos cselekményét egy korábbi büntetésének kitöltése előtt, hozzátartozója sérelmére követte el.

Az ügyészség mértékes indítványa alapján a vádlottnak – ha beismerő vallomást tesz az előkészítő ülésen – hat és fél év börtönben letöltendő szabadságvesztéssel kell számolnia.

Az eljárás a Szolnoki Törvényszéken folytatódik – tette hozzá dr. Nagy Lajos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában