Jászjákóhalma

2022.07.10. 13:11

Vascsővel verték, hogy a mobiltelefonját és autóját megszerezzék

A jászsági rendőrök őrizetbe vettek három jászjákóhalmi lakost.

Szoljon.hu

Fotó: Police.hu

Egy tarnaörsi lakos tett bejelentést a rendőrségen, hogy július 8-án délután rablás áldozata lett – tudtuk meg a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányságtól. Elmondta, hogy Jászjákóhalmán közlekedett kocsijával, amikor egy ismeretlen leintette és megkérte, hogy vigye haza, mert nem tud járni annyira fáj a lába.

A fuvart megköszönve az utas beinvitálta a házba jótevőjét, majd belülről bezárta az ajtót.

Ekkor már két férfi és egy nő tartózkodott a konyhában, ahol felszólították, hogy pakolja ki a zsebeit. Mivel ennek nem tett eleget, a fiatalabb házigazda egy vascsővel az oldalán megütötte, és ugyanígy tett, amikor az ingatlan előtt parkoló autójának indítókulcsát követelték.

A folyamatos fenyegetések és tettlegesség hatására a bántalmazott végül átadta a telefonját és az autó indítókulcsát, majd adás-vételi szerződést írattak vele alá mindkettőre, természetesen ellenérték nem járt értük.

Mikor a sértett mindent aláírt, gyalogosan útjára engedték, de előtte még megfenyegették, hogy ha feljelentést tesz a rendőrségen, akkor egy közösségi oldalon rossz hírbe hozzák.

A jászberényi rendőrök azonosították a feltételezett elkövetőket, majd mindhármukat elfogták és előállították a Jászberényi Rendőrkapitányságra. A nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, majd őrizetbe vették a trió tagjait.

A Jászberényi Rendőrkapitányság rablás bűntett és személyi szabadság megsértése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában