Szabálysértés

2022.10.25. 15:21

Drónos ellenőrzést végeztek a rendőrök Törökszentmiklóson - videóval

A rendőrök 2 óra alatt 9 szabálysértővel szemben intézkedtek, ráadásként egy ittas sofőr is fennakadt a szűrőn.

Szoljon.hu

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Amint arról korábban hírt adtunk, október 21-én a Törökszentmiklósi  Rendőrkapitányság munkatársai a város belterületén drón igénybevételével, kiemelten a személyi sérüléses balesetek egyik fő okára, az elsőbbségadási szabályok betartására fókuszálva végeztek ellenőrzést. A drónra szerelt kamera 9 járműről készített olyan légifelvételt, amin jól látható, hogy a sofőr szabálysértést követett el. A rendőrök a jogsértő járművezetőket minden esetben megállították és intézkedés alá vonták, mert nem tettek eleget az „Állj! Elsőbbségadás kötelező!” közúti jelzőtábla utasításainak – közölte a police.hu.

Drónfelvételükön látható két járművezető, akik vétettek az elsőbbségi szabályok ellen. Közülük az egyik szabálysértő észlelte a tőle 200 méterre posztoló kollégákat, a járművel egy kapubejáróban megállt, kiszállt az autóból és gyalogosan akarta elhagyni a helyszínt. A drónkezelő ezt észlelte, és rádión tájékoztatta a leállítást végző egységeket a férfi útvonaláról. A rendőrök intézkedés alá vonták a szabálysértőt, akivel szemben alkoholszondát alkalmaztak. Az alkoholteszter pozitív értéket mutatott, ezért további mintavételre előállították, majd az ittas sofőr részére 100.000 forint közigazgatási bírságot szabtak ki.

A balesetmegelőzés érdekében az elkövetkezendő időszakban a megye területén továbbra is várható a dinamikus jogsértések felderítését célzó drónok használata. Az ellenőrzésekkel a rendőrség célja a baleseti kockázat valamint a balesetek számának csökkentése.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában