Vádemelés

2023.01.18. 11:23

Kővel dobálta meg három fiatal a mellettük elhaladó autókat Jászjákóhalmán

Az elkövetők öt autót dobáltak meg a zúzott kövekkel, ezt követően elmenekültek a helyszínről.

Szoljon.hu

Az egyik autó sérülése

Forrás: Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség

A Szolnoki Járási Ügyészség közlekedés biztonsága elleni bűntett és rongálás vétsége miatt emelt vádat azzal a három, 15, 16 és 17 fiúval szemben, akik tavaly februárban Jászjákóhalmán, a 31-es főúton közlekedő több személyautót is megdobáltak 2-3 centiméteres, a parkban lévő, díszként használt zúzott kövekkel.

A vádirat szerint a három fiatal február 9-én 18 óra körül Jászjákóhalmán, a Fő úton lévő parkban elhatározta, hogy az ott lévő, apróra zúzott díszkövekkel megdobálják az arra haladó autókat. Ugyanebben az időben a 31-es főúton Jászberény felől Jászapáti felé közlekedett egy nő személyautóval, melyben gyermekei is utaztak. Amikor a jármű a park előtti útszakaszon elhaladt, a három fiatalkorú fiú és egy gyermekkorú társuk a parkban lévő kavicsokkal azt megdobálták, melynek következtében  jobb első oldalablaka és első szélvédője is kisebb mértékben megsérült.

Néhány perc elteltével ugyanezen az útszakaszon a fiatalkorú elkövetők további három személyautót dobáltak meg a díszkövekkel, egyiknek a jobb hátsó sárvédője, a másiknak a jobb első ajtaja sérült meg, az utolsóként megdobált autónak a jobb első oldalablakán, első szélvédőjén, valamint a jobb első ajtóborításán keletkezett sérülés.

Az utolsó gépjármű megdobálását követően a fiatalkorú fiúk gyermekkorú társukkal a helyszínről elmenekültek.

Az ügyészség a korábban már köznyugalom elleni bűncselekmény miatt próbára bocsátott 16 éves fiatalkorúval és 17 éves társával szemben közérdekű munka kiszabására, míg a 15 éves társukkal szemben próbára bocsátás alkalmazására tett indítványt a vádiratában.

Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság hoz majd döntést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában