Bűnügy

2023.02.23. 16:30

Elrendelték a szolnoki drogdíler letartóztatását

A döntéssel szemben azonban a gyanúsított, és védője fellebbezett.

Szoljon.hu

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A Szolnoki Járási Ügyészség kábítószer-kereskedelem miatt indítványozta annak a 37 éves férfinak a letartóztatását, aki a vármegyeszékhelyen kábítószert tartalmazó anyagokat értékesített – tájékoztatta hírportálunkat a Szolnoki Járási Ügyészség.

Mint arról korábban már írtunk, a szolnoki rendőrök február 21-én kutatást tartottak a férfi belvárosban lévő lakóhelyén, ennek során a lakás belső szobájából, nejlon zacskókba csomagolva több, mint két és fél kilogramm zöld színű – kannabiszra jellemző vegyületeket tartalmazó – növényi törmeléket, a szekrényből 334 gramm tablettát, illetve a kamra fagyasztószekrényéből 100 grammot meghaladó tömegű rózsaszín port foglaltak le.

A nyomozó hatóság lefoglalta továbbá a kábítószer értékesítéséhez, és kiméréséhez szükséges digitális mérlegeket, simítózáras tasakokat, vákuumhegesztő eszközt, továbbá 3.040.000 forintot, és 270 eurót.

A járási ügyészség indítványa szerint a bűncselekmény tárgyi súlyára, a 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztésre tekintettel fennáll a szökés és elrejtőzés veszélye, továbbá megalapozottnak látták a bűnismétlés lehetőségét is.

A nyomozási bíró február 23-án, az ügyészség indítványa alapján, elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A döntéssel szemben a gyanúsított és védője fellebbezett, így az ügyben a Szolnoki Törvényszék hoz majd végleges döntést.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában