Frissítve

2023.03.11. 16:08

Fákat csavart ki a szél, az egyik jászberényi gimnázium teteje is megsérült

Újszászon egy étteremre dőlt egy fa, Jászberényben pedig a Lehel Vezér Gimnázium tetejének bádogborítasát bontotta meg a viharos szél.

P. Pusztai Nóra, Rimóczi Ágnes

Az újszászi Nagy úti kút mellett is kidöntött egy méretes fát a szél

Forrás: Dobozi Róbert Facebook-oldala

Közel húsz káreseményhez vonultak szombaton vármegyénk tűzoltói az erős szél miatt.

–  A Jászberényi Lehel Vezér Gimnázium tetejének bádogborítasát bontotta meg a szél, azt kellett visszaszögelni, illetve Újszászon egy étterem tetejére dőlt egy fa. A tető nem sérült meg, úgy tűnik csak a rajta lévő napelemekben keletkezett kár, itt viszont áramkimaradásra lehet számítani – tudtuk meg Németh Ádámtól, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjétől.

Újszászon a Nagy úti kút mellett is kidöntött egy méretes fát a viharos szél. – Személyi sérülés szerencsére nem történt, a katasztrófavédelem munkatársai a helyszínen dolgoznak – írta posztjában Dobozi Róbert, Újszász polgármestere..

Ahogy a szóvivő is elmondta, szerencsére a Jászkunságban nem olyan erős a szél, mint Budapesten vagy Dunántúlon. Nálunk egyelőre elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. Az említett húsz káresemény többsége ugyancsak kidőlt fákhoz kapcsolódik.

– Az utóbbi napok esői miatt a talaj laza, könnyebben kifordíthatja a fákat a szél – emelte ki Németh Ádám.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában