Ez most nem ment

2023.03.02. 14:05

Tizenöt méter után balesetezett a lopott autóval az ittas kunszenti férfi

Hiába menekült el a helyszínről, a bevásárlószatyra végül lebuktatta.

Szoljon.hu

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A Kunszentmártoni Járási Ügyészség jármű önkényes elvételének bűntette, és ittas vezetés vétsége miatt emelt vádat azzal a 28 éves kunszentmártoni férfival szemben, aki Kunszentmártonban elkötött egy furgont, amivel szinte azonnal árokba hajtott – tájékoztatta hírportálunkat a Szolnoki Járási Ügyészség.

A vádirat szerint a 28 éves férfi tavaly egy decemberi napon kötötte el egy járművet. Az esti órákban beült egy kunszentmártoni vegyes bolt előtt parkoló, lezáratlan furgonba, és mivel annak kulcsa az autóban volt, beindította és elindult a kocsival.

Túl messzire azonban nem jutott, ittassága miatt ugyanis mindössze 15 méter megtétele után az útmenti árokba hajtott a járművel.

A közelben tartózkodó tulajdonos észlelte a történteket, és az autóhoz sietve megpróbálta visszatartani az alkalmi sofőrt a rendőrök megérkezéséig, a férfi azonban elmenekült a helyszínről.

A rendőrök a férfit nem sokkal később, az általa hátrahagyott bevásárlószatyor és a tulajdonos által adott személyleírás alapján elfogták.

Az ügyészség a vádiratában végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására tett indítványt, továbbá kezdeményezte, hogy a bíróság a férfit határozott időre tiltsa el a közúti járművezetéstől. Az ügyben a Kunszentmártoni Járásbíróság hoz majd döntést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában