Videóval és galériával

2023.04.07. 11:23

Rakétával lőttek a hamarosan Szolnokra érkező helikopterrel, a miniszter is a fedélzeten volt

Próbalövészeten tesztelték a hamarosan Szolnokra érkező új helikopterek egyikét. Az Airbus H225-ös forgószárnyasokra speciális, H-Force elnevezésű fegyverzetrendszert szerelnek.

Mészáros Géza

Tesztlövészeten próbálták ki a magyar légierő leendő helikopterét

Forrás: honvedelem.hu

Idén nyáron megérkeznek a magyar légierő Szolnokon szolgálatot teljesítő Airbus H225 típusú helikopterei – jelentette be Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter közösségi oldalán, miután tesztlövészeten kipróbáltak egyet április 6-án, csütörtökön, a várpalotai lőtéren.

Az Airbus H225-ös helikoptereket idén nyáron veszi át a Magyar Honvédség, a légi járművekre speciális, H-Force elnevezésű fegyverzetrendszert szerelnek – közölte a miniszter. Hozzátette: a világon először a magyar légierőnél vezetik be „ezt a kombinációt, ezzel a fegyverzetrendszerrel".

Ma itt Várpalotán azt láthatták, hogy ezt a nem irányított rakétát hogyan lőtték ki és találta el pontosan a célját. Ez egy nagyon modern XXI. századi, a digitális haderőbe illeszkedő komoly fejlesztés, amely hamarosan a magyar légierőnél működik majd 

– közölte a tárcavezető. 

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter (balra) fog kezet dr. Bali Tamás ezredessel, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár parancsnokával
Forrás: honvedelem.hu

Hozzátette: „A békéhez erő kell, folytatjuk a munkát.".

A honvédelmi tárca összesen tizenhat darab Airbus H225-ös típusú forgószárnyast rendelt, melyek nyártól a szolnoki MH Kiss József 86. Helikopterdandár bázisán fognak szolgálni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában