Gyermekét akarta visszakapni

2023.05.22. 11:25

„Indulok és megöllek” – halálosan megfenyegette a jászkunsági gyámhivatal vezetőjét egy feldühödött apa

Mészáros Géza

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A Szolnoki Törvényszék másodfokú ítéletével jogerősen lezárult annak a 38 éves büntetett előéletű, vármegyénkben élő férfinak a büntetőügye, aki hivatali időben, hivatali telefonszámán felhívta és megöléssel fenyegette az egyik Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei gyámhivatal vezetőjét. Az illető felszólította a hivatalvezetőt, hogy „intézze el” neki, hogy a nevelőszülőknél elhelyezett kiskorú gyermekei hozzá kerüljenek.

„Indulok a gyámhivatalba”, „megöllek”, „ha nem adják vissza” őket, „meg fogják ütni a bokájukat”, „nem lesz karácsonya senkinek, egyik gyámhivatalnak sem” – fogalmazott a telefonban.

A Szolnoki Járásbíróság 2022. október 6-án ítéletet hozott. A vádlottat, aki beismerte a bűncselekmény elkövetését, de tagadta a bűnösségét, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettének kísérletében mondták ki bűnösnek, és mint többszörös visszaesőt 3 év 6 hónap fegyházra ítélték. Az ügyészség tudomásul vette a döntést. A vádlott azonban enyhítésért, védője elsődlegesen eltérő jogi minősítés, másodsorban enyhítés érdekében fellebbezett, így az ügy másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódott, ahol nemrég jogerősen lezárult.

A Szolnoki Törvényszék napokban meghozott másodfokú ítéletében az elsőfokú bíróság döntését megváltoztatta. A vádlott cselekményét közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettének kísérlete helyett hivatalos személy elleni erőszak bűntettének kísérletének minősítette. 

Az első fokon kiszabott büntetés enyhítésére azonban nem látott okot a törvényszék.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában