Ügyészség

2023.05.08. 19:55

Kristályt és krekket is árult a jászsági drogkereskedő, elrendelték a letartóztatását

Kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt indítványozta egy 44 éves jászsági férfinek a letartóztatását a Jászberényi Járási Ügyészség.

Mészáros Géza

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Az illető rendszeresen árulta a tiltott szereket az otthonában – adott ki közleményt az ügyről a vármegyei főügyészség.

A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi 2022 nyarától kezdve ez év májusáig a saját otthonában árulta az új pszichoaktív anyagot kábítószer fogyasztó, illetve kábítószerfüggő férfiaknak. A férfinek több állandó vevője is volt, köztük olyan, aki naponta kétszer is vásárolt „kristály” néven ismert tiltott szert, adagonként három-, négyezer forintért. A „kristályon” kívül a férfi árult „krekknek” nevezett új pszichoaktív anyagot is, ezt kétezer forintért árulta adagonként.

A férfi a vevőinek több alkalommal is részben tiltott szerekkel fizetett a részére elvégzett különböző fizikai munkákért. Egy férfi például a háztartásában tíz éve dolgozott rendszeresen, és a drog volt a munkabére.

A szerek hatása különböző volt a vevőknél: volt, aki felpörgött, majd szorongani kezdett, akadt, aki a várt pozitív hatás után kiszáradt, vagy elkábult.

A járási ügyészség indítványa szerint fennáll a veszélye, hogy a férfi a vevők befolyásolásával megnehezítené a bizonyítást, különösen amiatt is, hogy van köztük olyan, aki a gyanúsítottnak egzisztenciálisan kiszolgáltatott.

Az ügyészség az indítványában hivatkozott még arra is, hogy a férfivel szemben jelenleg is folyik hasonló bűncselekmény miatt büntetőeljárás, mely nem tartotta vissza őt attól, hogy tovább folytassa a kábítószer-kereskedelmet. Megalapozottan feltehető nála a bűnismétlés veszélye is.

A nyomozási bíró az ügyészség indítványával egyetértve a férfi letartóztatását elrendelte. A döntéssel szemben a gyanúsított és a védője is fellebbezett, így az ügyben a Szolnoki Törvényszék fog végleges döntést hozni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában