10 millió forint értékben

2023.05.15. 13:55

Már egy éve lopta a szolnoki Lime rollereket egy banda – elkapták őket

Egy „hétköznapi” közúti ellenőrzésnek indult az igazoltatás, végül egy közel 10 millió forintos lopás felderítése lett a vége az intézkedésnek. Lime elektromos rollereket lopott egy szolnoki és újszászi férfi.

Rimóczi Ágnes

Közel 10 millió forintos kárt okoztak a lopással

Forrás: Police.hu

A szolnoki rendőrkapitányság munkatársai május 14-én, vasárnap hajnali három órakor Újszász belterületén ellenőriztek egy személyautót, s igazoltatták annak szolnoki sofőrjét és újszászi utasát. A jármű csomagterének átvizsgálása során a rendőrök hat szétszerelt LIME e-rollert találtak.

Az esetről a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatta hírportálunkat, András Hunor Lehel sajtóreferenstől megtudtuk, hogy a két férfi már a helyszínen elmondta a rendőröknek, hogy a rollerokat Szolnokon lopták, így előállították őket a Szolnoki Rendőrkapitányságra.

– Itt már bekapcsolódtak az ügy felgöngyölítésébe a nyomozók is. Kiderült, hogy a két gyanúsítottnak további három társa is volt, akiket szintén előállítottak a rendőrkapitányságra. A két 19 éves, a 20, 21 és 23 éves elkövetők az elmúlt egy év során legalább 56 darab LIME e-rollert tulajdonítottak el Szolnok különböző helyeiről. Ezzel közel 10 millió forintos kárt okozva a sértett cégnek – számolt be a részletekről a sajtóreferens. 

Összesen 56 rollert vittek el a tolvajok
Forrás: Police.hu

Megtudtuk, hogy a gyanúsítottak lakcímén kutatást tartottak a rendőrök, melynek során több tucat rollert és azokhoz tartozó alkatrészeket foglaltak le.

– A lopás miatt gyanúsítottként kihallgatott férfiak közül hármat őrizetbe vettek a rendőrök – tette hozzá végül András Hunor Lehel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában