Motoros majális

2023.05.02. 18:00

Több százan voltak kíváncsiak a rendőrségi tanácsokra Törökszentmiklóson

A törökszentmiklósi motoros majálisra települtek ki a rendőrkapitányság bűnmegelőzési szakemberei április utolsó hétvégéjén.

P. Pusztai Nóra

A gyerekeket játékos formában próbálták tanítani a rendőrök

Forrás: Police.hu

A helyi rendőrkapitányság bűnmegelőzési szakembereitől kérdezhettek a Motoros majálisra látogatók a strandfürdőn a hétvégén.

– A Házhoz megyünk biztonságban Magyarországon programunk célja, hogy a lakosok közvetlen tájékoztatást kaphassanak a bűnmegelőzési szakemberektől, feltehessék kérdéseiket és felvilágosítást, tanácsokat kaphassanak, a vagyonvédelemről és az áldozatvédelemről. Fő téma volt az online csalások – tudtuk meg Sipos-Kácsor Andreától, a vármegyei rendőrségi szóvivőtől.

Online kvízjátékokkal is készültek. A kitelepülésen a kiberpajzs.hu prevenciós oldal népszerűsítésére is nagy hangsúlyt fektetett.

– A standunkhoz több százan, legtöbben a családjukkal érkeztek – emelte ki.  Hozzátette: az érdeklődők a helyszínen tájékoztatást kaptak a 112 segélyhívó szám és a „Signal for Help” segítség kérő kézmozdulat használatával kapcsolatban is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában