Őrizetbe vették

2023.06.01. 11:40

A kihallgatást végző rendőrök is meghökkentek a fiatal ladányi tolvaj bejelentésétől

Tizennyolc lopás írható annak a jászladányi fiatalnak a számlájára, akit a napokban vettek őrizetbe a jászsági rendőrök. Kiderült, hogy néhány esetben volt egy kiskorú társa is. Most elkezdődik a büntetőeljárás vizsgálati szakasza.

Rimóczi Ágnes

A jogsértő mindent beismert

Forrás: Police.hu

Jászladányban az elmúlt két hónapban több vagyon elleni bűncselekmény is történt, melyek során ismeretlenek jogtalanul hatoltak be ingatlanokba és azokból különböző elektronikai eszközöket, kézi szerszámokat, gázpalackot, fűkaszát, mobiltelefonokat, készpénzt, élelmiszert, és ruhaneműket tulajdonítottak el. Két bejelentés szerint az udvaron parkoló járművekből vittek el értékeket. 

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint az utolsó lopásról május 30-án érkezett bejelentés a nyomozóhatósághoz, akkor egy jászladányi ingatlan udvaráról fűkaszát loptak el.

– A nyomozók a kriminalisztika rendelkezésre álló eszköztárát alkalmazták a nyomozás során. Látókörükbe került a bűncselekmények feltételezett elkövetője, egy helyi fiatal. A 17 éves férfit május 31-én állították elő a Jászladányi Rendőrőrsre, s a nyomozók négy rendbeli lopás bűntett és három rendbeli lopás vétség gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták – közölte hírportálunkkal András Hunor Lehel. 

– Vallomásában a jogsértő mindent beismert és elmondta, hogy a bűncselekményeket részben társával – akiről egyébként kiderült, hogy még nem töltötte be a 14. életévét – együtt követte el, s meglepetésre önként előadott tizenegy további vagyon elleni bűncselekményt. Így összesen 18 lopás írható a gyanúsított számlájára, ezek pontos tisztázására a büntetőeljárás további szakaszában kerül sor – részletezte a főkapitányság sajtóreferense.

Megtudtuk, hogy a nyomozó hatóság határozott a terhelt őrizetbe vételéről és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. A Jászberényi Rendőrkapitányság Jászladányi Rendőrőrs többrendbeli lopás miatt folytatja az eljárást.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában