Ítélet

2023.06.02. 06:55

A semmiből zúdult kőzápor a gyanútlan sofőrök autóira Jászjákóhalmán

Zúzott kővel dobálta három tinédzser a 31-es úton közlekedő autókat Jászjákóhalmán tavaly februárban. A fiatalokat a napokban jogerősen elítélték.

Rimóczi Ágnes

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Még 2022. február 9-én este negyed hét körül történt Jászjákóhalmán, hogy három fiatalember egy parkban talált zúzott kövekkel dobált meg négy, a 31-es számú főúton közlekedő személyautót.

– Az első autóban, aminek a „kavicszáporban” a szélvédője és a jobb első ablaka is megsérült, egy nő és három kisgyermek utazott. Az ezt követő autókat – melyekben kizárólag egy-egy férfi sofőr ült – a sárvédőjén, a jobb első ajtaján, a jobb első ablakán, illetőleg a szélvédőjén érte „találat”. A vádlottak a négy járműben összesen csaknem 680 ezer forint kárt okoztak, emellett közvetlenül veszélyeztették a közlekedés biztonságát, és az abban részt vevők életét, illetőleg testi épségét – tájékoztatta hírportálunkat a részletekről a  Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya.

Megtudtuk, hogy az ügyben január 13-án emelt vádat a Szolnoki Járási Ügyészség, a Jászberényi Járásbíróság három előkészítő ülést tartott, és az utolsón, május 16-án ítéletet hozott. A vádlottakat bűnösnek mondták ki, a bíróság kettejüket fejenként 80, illetőleg 120 óra közérdekű munkára ítélte, míg a harmadik társukat 1 évre próbára bocsátotta.

Az eltérés oka az volt, hogy a 120 óra közérdekű munka büntetéssel sújtott vádlottnak jelen eljárásban egy korábbi tettéért is felelnie kellett. Ő volt az ugyanis, aki 2020. októberében megrongálta a helyi piac fedett árusító helyeinek ereszcsatornáit. A próbára bocsátott vádlottal szemben pedig személyi körülményei miatt alkalmazott enyhébb jogkövetkezményt a bíróság

 – mutattak rá a sajtóosztály illetékesei.

Az ítéletet az ügyészség, a vádlottak és a vádlottak védői is tudomásul vették, így az a kihirdetése napján, első fokon jogerőre emelkedett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában