Jászunság

2023.06.05. 12:49

Az online csalásokra hívta fel a figyelmet a rendőrség programja

A rendőrség bűnmegelőzési szakembere múlt szombaton Tiszapüspökin családi napon, Fegyverneken pedig a város napi rendezvényen népszerűsítette a „Házhoz megyünk! Biztonságban Magyarországon!” elnevezésű bűnmegelőzési vagyonvédelmi programot.

Hartai Gergely

Forrás: Police.hu

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint az Országos Rendőr-főkapitányság által 2015-ben indított széles körű tájékoztató projekt célja a lakosság szubjektív biztonságérzetének növelése egy tájékoztató kampány működtetésével. A Törökszentmiklósi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési szakembere az információs pontokon tájékoztatott a vagyonvédelemről, az internet és a nyár veszélyeiről és az áldozatvédelemről egyaránt.

Kiemelt téma volt napjaink egyik jellemző bűncselekménye, az online csalás és azok megelőzésére irányuló felvilágosító tevékenység. A prevenciós szakember a Jász-Nagykun Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály által készített online kvízjátékok segítségével hívta fel a figyelmet a különböző típusú online csalásokra (banki telefonos csalás, adathalász e-mail, online vásárlás veszélyei, romantikus csalás) és azok megelőzésének lehetőségeire – részletezte a rendőrség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában