Vádemelés

2023.06.13. 17:25

Sütőben tartották a készpénzt, meglógott vele az újszászi étterem szakácsa

Pénzt tároltak az egyik újszászi étterem használaton kívüli sütőjében, a szakács ellopta. A férfi ellen most emeltek vádat, az ügyészség a börtönkonyhán látná szívesen...

Rimóczi Ágnes

A férfi a pénztár kasszáját is kifosztotta, mielőtt távozott volna

Forrás: Rendőrség

A Szolnoki Járási Ügyészség lopás bűntette miatt emelt vádat egy Pest vármegyei lakhelyű férfivel szemben, aki egy étterem szakácsaként ellopta a raktárból a nem használt sütőben tárolt készpénzt. 

– A vádirat szerint a férfi 2022 augusztusától Újszászon egy vendéglőben dolgozott szakácsként, és munkája közben rájött, hogy a vendéglő tulajdonosa a raktárban egy használaton kívüli, régi sütőben elrejtve nagyobb összegű készpénzt tárol – számolt be az esettel kapcsolatban dr. Ocsovai Ágnes. A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség sajtószóvivőjétől megtudtuk, hogy a minden lében kanál férfi 2022. augusztus 16-án kora reggel, a munkája végzéséhez kapott kulccsal bement az étterembe, és ellopta a kamrában, a gáztűzhelyben elrejtett 843 ezer forint készpénzt. És ez még nem minden, úgy tűnik, hogy evés közben jött meg az étvágya, ugyanis az étterem nyitott kasszájából további 115 ezer forint összegű készpénzt vett ki, majd meglógott.

Az elkövető tudomást szerzett róla, hogy a vendéglő tulajdonosa több százezer forintot tárol az egyik sütőben
Forrás: Rendőrség

Kiderült azonban, hogy nem eszik olyan forrón a kását: elkapták, és nem kerülhette el a felelősségre vonást.

– A járási ügyészség a vádiratban letöltendő börtönbüntetés kiszabására, közügyek gyakorlásától eltiltásra, valamint a lopással okozott kár megfizetésére tett indítványt a vagyon elleni bűncselekmények miatt már többször is büntetett, különös visszaeső férfival szemben – közölte dr. Ocsovai Ágnes. A szakácsnak a Szolnoki Járásbíróság előtt „kell megennie, amit főzött”...

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában