Elővigyázatosság

2023.06.12. 18:30

Újabb életet mentett meg a szén-monoxid érzékelő, ezúttal Kisújszálláson

Ebben az esetben sem történt sérülés, mert a házban volt szén-monoxid érzékelő, amely időben jelzett

Mészáros Géza

Forrás: Illusztráció

Fotó: Karnok Csaba

Jelzést adott a szén-monoxid érzékelő hétfő délelőtt Kisújszálláson, a Szabadság téri lakótelepen – adta hírül a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóosztálya.

A karcagi hivatásos és a kisújszállási önkormányzati tűzoltók visszaállították a jelzéskori állapotokat, és műszerükkel a fürdőszobában működő átfolyós vízmelegítő környezetében ki is mutatták a mérgező gáz emelkedő koncentrációját. Lakosságvédelmi intézkedés nem történt.

Ebben az esetben sem történt sérülés, mert a házban volt szén-monoxid érzékelő, amely időben jelzett. Egy ilyen készülékkel megelőzhető, hogy valaki szén-monoxid mérgezést szenvedjen, vagy annak áldozatává váljon. Egy ilyen készülék hosszú évekre garantálja otthonunk biztonságát.

A szén-monoxid érzékelőkről a katasztrófavédelem listát vezet, így mindenki biztonságosan működő, jó minőségű eszközt tud vásárolni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában