Fotókkal frissítve

2023.07.07. 10:00

Bálázógép gyulladt ki Szelevényen

A lángok Pálóczipuszta közelében csaptak fel.

Pakainé Pusztai Nóra

Körülbelül száz bála vált a lángok martalékává

Forrás: JNSZ VMKI

Frissítve 12.26:

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint amikor kigyulladt a bálázógép, a gép vezetője lehúzta azt a tábla szélére, de a lángok így is átterjedtek a területen található tarlóra, rendre vágott szalmára és bálákra. A tűz az erős szélben rendkívül gyorsan terjedt. A kunszentmártoni, csongrádi, szarvasi és szentesi hivatásos tűzoltók a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett több oldalról vízsugarakkal és kéziszerszámokkal avatkoztak be. Végül tizenöt hektárnyi tarlón és rendre vágott szalmán túl körülbelül száz bála vált a lángok martalékává. 

A kigyulladt gép
Forrás: JNSZ VMKI

Frissítve 10.36:

A tűzoltók eloltották a lángokat, jelenleg az utómunkálatokat végzik.

Korábban írtuk:

Kigyulladt egy bálázógép és több hektáron szalmabálák is égnek Szelevénynél. 

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint, a helyszínre a kunszentmártoni, a szarvasi és a szentesi hivatásos tűzoltók vonultak ki. Az egységek három vízsugárral és kéziszerszámokkal oltják a lángokat. A munkálatokat erőgép segíti, az erős szél viszont nehezíti az oltást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában